Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...

Ağzı Yumuk

Aşağa gitmek

Ağzı Yumuk

Mesaj tarafından мєнмєтУєѕiĿ Bir Çarş. Ara. 31, 2008 8:53 pm



Gerekli Malzemeler;
1 kaşık margarin,
1 yumurta
1/2 kg kıyma
4 su bardağı un
200 gr ceviz içi
3 su bardağı kızartmak için yağ
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz
Alabildiği kadar su

Yapılışı:
Kıyma çok az tuz ve su ilavesi ile bir tavada kavrulur. Kıyma piştiğinde, kıyılmış ceviz, karabiber ve tuzu eklenir, karıştırılır ve soğumaya bırakılır. 4 su bardağı un, margarin, bir yumurta, tuz ve aldığı kadar su ile hamur yapılır. Ceviz iriliğinde bezeler hazırlanır. Avuç içi büyüklüğünde açılan bezelerin içine daha önce pişirip soğuttuğumuz kıyma taşmayacak şekilde koyulur. Hamurun ağzını kapatırken, içi dışarı çıkmayacak şekilde toplanıp ağzının büzülmesine dikkat etmek gerekir. Bohça şekline getirilen “Ağzı Yumuk”lar bol yağda önce ağzının yumulmuş kısmı olmak üzere kızartılır. Sıcak servis yapılır.
avatar
мєнмєтУєѕiĿ
PaTRoN
PaTRoN

Erkek
Mesaj Sayısı : 341
Yaş : 25
Nerden : Okyanus
Okul-Sınıf : Akabe Toki Lisesi
Kişisel İleti : Sailor
Rep : 0
Tecrübe : 2147519997
Kayıt tarihi : 02/12/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz