Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...

Rene Descartesin İngilizce Hayatı

Aşağa gitmek

Rene Descartesin İngilizce Hayatı

Mesaj tarafından Arif TAS Bir Çarş. Mart 18, 2009 2:35 pm

René Descartes Lair/Miyos 31 Maret 1596
La Haye Perancis Tilar donya/Séda 11 Februari 1650
Stockholm Swedia René Descartes (La Haye, Prancis, 31 Maret 1596 – Stockholm, Swedia, 11 Februari 1650), uga kondhang kasebut Cartesius. Filsuf lan matematikawan Perancis iki kang nganggit buku Discours de la méthode (1637). Buku iki metu
Saka buku iki kawentar pocapan Cogito Ergo Sum kang umume kasalin ing Inggris dadi I think, therefore I **. Utawa kira-kira ing Basa Jawa, Aku mikir mula aku ana. Akeh kang nganggep, ukara iki kang dadi penandha filsafat moderen, utamane ing jagad sisih kulon. Seka tulisane, Descartes ngajap supaya nggunaake pikiran.
Dheweke kasil mulati wong Eropa nuju ndonya anyar kang banjur dadi titi wanci ilange jaman peteng ing Eropa. Jaman Pepadhang (Renaisance) banjur teka lan nggawa revolusi ing Inggris lan Perancis.
Descartes pancen kondhang ing jagad filsafat, nanging dheweke uga kawentar ing Matematika. Ing ngelmu iki, dheweke nggawe Sistem Koordinat Kartesius.

TEŞEKKÜRÜ HAK ETTİK HERALDE
avatar
Arif TAS
Kral Üye
Kral Üye

Erkek
Mesaj Sayısı : 506
Yaş : 22
Nerden : ŞANLIURFA
Okul-Sınıf : Hatice Gelener - 8/B
Kişisel İleti : Bu Site Bağımlılık Yapar ...! : )
Rep : 1
Tecrübe : 36368
Kayıt tarihi : 04/12/08

Kullanıcı profilini gör http://haticegelener.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz