Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...

İrmik Helvası

Aşağa gitmek

İrmik Helvası

Mesaj tarafından Arif TAS Bir Çarş. Ocak 21, 2009 11:21 am




malzemeler:

250 gr margarin veya tereyağı
500 gr irmik
50 gr çam fıstığı
4,5 su bardağı kaynar su
3,5 su bardağı toz şeker
hindistan cevizi
hazırlanması:

1. geniş ve derin bir tencerede 250 gr yağı eritin. 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye alın. orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.

2. fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar (ve dikkatlice) tencereye ekleyin. 1-2 dakika karıştırın.

3. en son 3,5 su bardağı toz şekeri ekleyin. karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın.

4. altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerlerini hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın.
avatar
Arif TAS
Kral Üye
Kral Üye

Erkek
Mesaj Sayısı : 506
Yaş : 22
Nerden : ŞANLIURFA
Okul-Sınıf : Hatice Gelener - 8/B
Kişisel İleti : Bu Site Bağımlılık Yapar ...! : )
Rep : 1
Tecrübe : 36368
Kayıt tarihi : 04/12/08

Kullanıcı profilini gör http://haticegelener.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: İrmik Helvası

Mesaj tarafından Misafir Bir Çarş. Ocak 21, 2009 6:51 pm

PAYLASIM İÇİN TŞKLER
avatar
Misafir
Misafir


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: İrmik Helvası

Mesaj tarafından Misafir Bir Çarş. Ocak 21, 2009 6:52 pm

YA BU HELVA SICAKKEN YENMEZSE SOGUDUKTAN SONRA DENİZ KIYISINDAKİ KUM GİBİ OLUYO YEMİN OLSUN HAA... KÜSTÜM BEN BU HELVADAN BİDA YAPMAM..
avatar
Misafir
Misafir


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz