Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...

Revani Tarifi

Aşağa gitmek

Revani Tarifi

Mesaj tarafından Arif TAS Bir Ptsi Ocak 19, 2009 1:40 pm



BASİT REVANİ TARİFİ: (7-8 kişilik)

YAPILIŞI: Yumurtaları şekerle birklite beyazlaşıp köpük olana kadar çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayan ile karıştıralım. Hamuru margarinle yağlayıp, tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım. 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirdim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırına sürüp 5 dk. şerbetini emmesini sağlayalım. Dilimleyip üzerine hindistan cevizi serpelim. Şerbeti için şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak, iyiee soğutalım.

MALZEMELERİ

3 yumurta 3 çay bardağı un 3 çay bardağı irmik 3 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı şeker

2 paket kabartma tozu

2 paket vanilya

hindistan cevizi

ŞERBETİ İÇİN

4,5 su bardağı şeker

4,5 su bardağı su

1/2 tatlı kaşığı limon suyu
avatar
Arif TAS
Kral Üye
Kral Üye

Erkek
Mesaj Sayısı : 506
Yaş : 22
Nerden : ŞANLIURFA
Okul-Sınıf : Hatice Gelener - 8/B
Kişisel İleti : Bu Site Bağımlılık Yapar ...! : )
Rep : 1
Tecrübe : 35798
Kayıt tarihi : 04/12/08

Kullanıcı profilini gör http://haticegelener.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz