Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...

Kuru Fasulye

Aşağa gitmek

Kuru Fasulye

Mesaj tarafından Arif TAS Bir Ptsi Ocak 19, 2009 1:34 pm



Malzemeler

Kuru fasulye
Soğan
Sıvı yağ
Tuz, pul biber, salça,

Hazırlanışı

Kuru fasulye tarifleri çeşit çeşit, ben benim yaptığım Bulgaristan usulünü size yazıyorum. Akşamdan kuru fasulyeyi ıslatıyorum. Sonraki gün suyunu süzüp, temiz su koyuyorum. Bu suyla beraber bir taşım kaynatıyorum, sonra o suyu da süzüp atıyorum, fazla gaz yapmasın diye. Tekrar su ilave edip, ateşe koyuyorum. Üzerine çiğden kuru soğan doğruyorum. Biraz kaynadıktan sonra üzerine biraz sıvı yağ ve tuz ilave edip, kısık ateşte pişiriyorum. Fasulye piştikten sonra ayrı bir tavada sıvı yağ kızdırıp, üzerine tatlı pul biber ve salça ilave ediyor ve pişmiş fasulyenin üzerine gezdiriyorum. Yanında pivav ve turşu ile servis yapıyorum. Afiyet olsun…
Bunun sebzelisi de yapılıyor, fark şu ki kuru soğan, salça,bir domates ve sivri biber ayrı tavada öldürülüp, kaynayan kuru fasulyenin üzerine dökülüp, öyle kısık ateşte kaynatmaya devam ediliyor. Ayrıca üzerine yağ ve pul biber gezdirilmiyor.
avatar
Arif TAS
Kral Üye
Kral Üye

Erkek
Mesaj Sayısı : 506
Yaş : 22
Nerden : ŞANLIURFA
Okul-Sınıf : Hatice Gelener - 8/B
Kişisel İleti : Bu Site Bağımlılık Yapar ...! : )
Rep : 1
Tecrübe : 36368
Kayıt tarihi : 04/12/08

Kullanıcı profilini gör http://haticegelener.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz