Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...

Semsek (Ara Öğün)

Aşağa gitmek

Semsek (Ara Öğün)

Mesaj tarafından мєнмєтУєѕiĿ Bir Çarş. Ara. 31, 2008 8:58 pm

Malzemeleri

1/2 kg yemeklik kıyma,
1 orta boy kuru soğan,
bir tutam tuz,
karabiber,
maydonoz

Hamuru için;
Un,su tuz

1 kaşık sıvı yağ

Hazırlanışı:
Kıyma kavrulurken içine ince kıyılmış kuru soğan baharatlar tuz konur ve kavurma işlemi bitince kapatılır ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.hamur hazırlanır merdaneyle açılabilecek çok sert veya yumuşak olmayan bir hamur olması lazım.daha sonra küçük yumaklar yapılır ve kahvaltı tabağı kadar biraz daha küçük şekilde açılır soğumuş olan kıymadan yeteri kadar ortasına koyduktan sonra poğaça şeklinde kapatılır hepsi bitince kızgın yağda kızartılır.
avatar
мєнмєтУєѕiĿ
PaTRoN
PaTRoN

Erkek
Mesaj Sayısı : 341
Yaş : 25
Nerden : Okyanus
Okul-Sınıf : Akabe Toki Lisesi
Kişisel İleti : Sailor
Rep : 0
Tecrübe : 2147519997
Kayıt tarihi : 02/12/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz